Последни новини


Понеделник 25 Юли, 2016
KNX
Протех АД успешно премина сертификационен KNX курс

Понеделник 26 Октомври, 2015
GEZE Show Truck Plovdiv - 05.11.2015
За поредна година, фирма Протех АД дава възможност, на всичките си настоящи и бъдещи партньори, да се запознаят с новите продукти на немската компания GEZE. Новостите ще бъдат представени по време на традиционната обиколка на мострения камион GEZE.

В рамките на един ден, посетителите ще имат възможност да се запознаят с въведените тази година иновации, както и да се консултират относно комплексни системи и решения, обхващащи всички продуктови групи на фирмата.

В мостреният камион ще могат да се видят:

Автоматични врати
Системи за ръчно плъзгане
Автоматика за врати и прозорци
Системи за стъкло
Системи за отвеждане на дим и топлина ВСОДТ

Ще бъдат коментирани и различни аспекти на димоотвеждащите и евакуационните системи, съгласно действащата нормативна уредба в страната.

Място на мероприятието:  гр. Пловдив, хотел Новотел, заден вход откъм р. Марица.

Време на мероприятието: 05.11.2015 г. (четвъртък) от 10:00 ч  до 15:00 ч.

Очакваме Ви в удобно за Вас време!


Вторник 01 Септември, 2015
Нов вентилатор от CATA
Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание най-новият модел вентилатор на испанската фирма CATA, E 100 PIR. Това е нов вентилатор от серията със стъклен преден панел E. Вентилаторът е снабден с с детектор за присъствие и таймер от 0 до 15 минути. Включва се когато засече присъствие и се изключва след предварително зададеното време. Предлага се в размер на ф 100 мм.

Вторник 01 Септември, 2015
Нова серия ключове и контакти
През септември 2015 г. JUNG представи нова серия ключове и контакти в дизайна на LS990, тъмен алуминий.

Понеделник 15 Юни, 2015
Удобство и сертифицирана безопасност на автоматичните врати
Удобство и сертифицирана безопасност: Новите сензори GEZE осигуряват максимална функционалност на автоматичните врати.

Автоматичните врати трябва да работят невидимо – да се отварят и затварят осигурявайки нормално, безпрепятствено и безопасно ежедневно преминаване. След поредица от инциденти, през 2012 г. влиза в сила стандартът БДС EN 16005, който регламентира безопасността на автоматичните врати. Изборът на задействащо устройство е важен фактор, който позволява вратите  да бъдат ползвани удобно, надеждно и икономично и адаптира най-точно функционалността им към нуждите на потребителите. Богатата гама сензори GEZE гарантира правилното решение за всяка врата и всеки тип употреба.

 

GEZE замени гамата си от сензори за плъзгащи се автоматични врати с новите комбинирани детектори GC 365 и GC 365 R/S, както и с активната инфрачервена светлинна завеса GC 341 AIR. Новите детектори дават възможност за надеждна детекция на еднокрили и двукрили линейно плъзгащи се врати, дори монтирани на височина 3,5 метра. Сензорите са сертифицирани по стандартите DIN 18650 и БДС EN 16005 и могат да бъдат използвани на закрито и на открито. Тези стандарти обхващат безопасността при ежедневната употреба на автоматични врати, както и функцията им на изходи за евакуация и на врати за контрол на дим и огнезащита.

 

Комбинираният детектор GC 365 осигурява предимство, обхващайки голямо поле на детекция на пода. Ето защо броят сензори може да бъде сведен до минимум. Новият сензор представлява система, която отчита присъствие в широко поле на детекция и повишава безопасността  в областта на затваряне. GC 365 R/SF гарантира максимална безопасност благодарение на интегрираната функция за самонаблюдение и по тази причина е одобрен за употреба на евакуационни пътища и изходи. Светлинната завеса GC 341 AIR се препоръчва като допълнителна защита. Тя осигурява и адекватна защита за преминаващите в случаите, в които вместо безконтактна активация, е поставен бутон или система за контрол на достъпа.

 

Настройката и въвеждането в експлоатация са улеснени. Новите сензори са достъпни след премахване на покривния капак. Параметрите на DIP превключвателя за плъзгащи се врати GEZE са фабрично настроени.

 

Стандартните аксесоари включват монтажна конзола, осигуряваща удобна инсталация и комплект за монтаж към таван, козирка, позволяваща интегриране в тавана. Козирката предпазва сензорните прозорци от дъжд и сняг.

 

Комбинираният детектор GC 365 и GC 365 R/SF за евакуационни пътища и изходи.

 

Комбинираният детектор GC 365 генерира голямо поле на детекция на пода и по този начин броят на сензорите може да бъде сведен до минимум. Иновативната технология повишава безопасността в областта на затваряне.

 

Светлинна завеса GC 341 AIR

За да замести комбинирания детектор GC 365, светлинната завеса GC 341 AIR се препоръчва за защита на страничните ъгли на затваряне. GC 341  осигурява адекватна защита за преминаващите в случаите, в които вместо безконтактна активация, е поставен бутон или система за контрол на достъпа.


Понеделник 01 Септември, 2014
Нов вентилатор за баня от CATA
Това е нов вентилатор от серията със стъклен преден панел E.

Вентилаторът е снабден с вградено димируемо LED осветление 2x2W и таймер от 3 до 15 минути.

Предлага се в размер на ф 100 мм.


Понеделник 05 Август, 2013
Димен детектор JUNG
Ново в продуктовата гама на JUNG е изключително лесно приложимия димен детектор.

Кухнята в дома е едно от най-обитаваните помещения - застрашено от пожар в следствие нашата експлоатация на уреди и случаи на разсеяност .

Това  е мястото където трябва да  обърнем сериозно внимание относно превенциите които можем да осигурим за да избегнем бедата от пожар.

В тази връзка е от изключителна важност именно в такива помещения да са налични димни детектори.

Димния детектор на JUNG не изисква специален монтаж, в това число и  окабеляване. Поставя се лесно чрез залепване в съответното помещение.

Детектора се предлага в различна цветова гама за да може да се съчетае с интериора на помещението.